الأرز
أبيض - شعرية - بالكارى - بالخلطه - بالقرفه - بسمتى كبسة - بسمتى بالمكسرات - بالبشاميل - سى فود - معمر - ألوان متبل)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
1- الأرز الأبيض :
وهو الأرز العادى ( الشعبى) الموجود فى كل البيوت * وهو عبارة عن أرز نظيف مغسول * * نجيب الحله و نضع فيها قليل من الزبدة او السمن وبعد كدة لما تبدأ تسيح نحط فوقيها الرز ويغطى سطح الأرز بالماء+ ملح... ويتم التقليب بعد مدة 10 دقائق عند بداية تجفيف الماء من السطح.
_______________________________________
2- الأرز بالشعرية :
هنجيب حلة ونحط فيها شوية زيت ولما يقدح الزيت نضع قليل شعرية شعر ويتم التحمير وعند انتهاء التحمير نضع الأرز المغسول ونزود الماء أو الشوربة وبعد حوالى 5 دقائق يتم التقليب .... ثم يوضع على نار هادئة..
_______________________________________
3- الأرز بالكارى :
هنجيب الحلة وفيها شوية زيت ولما يقدح الزيت نضع قليل من الكارى المتبل ثم يوضع الأرز ويتم التقليب ونضع الماء والملح .. ويتم التقليب .. ويوضع على نار هادئة
______________________________________
4- أرز بالخلطة:
الخلطه هى ( كبدة قطع صغيرة + فول سودانى+ مكسرات وعين جمل + زبيب + قليل قليل )
* نفس الطريقة السابقة مع اضافة الخلطة المتبله
______________________________________
باقى الانواع هى طريقة الارز العادية مع اضافة النوع الخاص بها