الطريقة سهله جدا .. أولا الكبدة البلدى .. يعنى الكبدة امو بصل
المقادير
كبدة مقطعه قطع متوسطه وليست كبيرة + بصل مفرى+فلفل رومى اخضر مقطع شرائج قصيرة+ ربع طمطمايه متخرط +فلفل اسود +بهارات لحمه + ملح + شويةكمون صغيرين + شعرة خل+فص توم
الطريقه ...*****
هنجيب طاسه وفيها زيت مقدوح ونضع فيها البصل المفرى حتى يصفر لونه ويبقى شكله دهبى بعد كدة نحط عليه الكبدة ونقعد نقلب لحد ملون الكبدة يتغير الى اللون الرصاصى بعد كدة نضغ بقية المقادير عليها ونقعد نقلب لحد متستوى .. وقت التسوية حوالى 10دقائق فقط.
*****************************************************************************************
الكبدة الاسكندرانى ... يعنى الكبدة الى بثوم وليس ببصل
هى هى نفس الطريه الى فاتت بس بنغير البصل المفرى بثوم مفرى
****************************************************************************************
الطحينه الخاصة بالكبدة**
نجيب طحينه بيضاء ونحط عليها شوية ميه بتغلى ونقلب ونحط عليها ملح وخل وفلفل ابيض او فلفل اسود ونقلب ونص فص ثوم بس والى مش عايز ثوم هو حر
*******************************************************************************
ملحوظه : الى عايز يحط شطه يحط زى مهو عايز انا مالى مش هو الى بيتحرق..
********************************************************************
بس كدة وتحمر العيش على النار وعيش يا ملك ..