منتدى رجال الأعمال
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.


On over The years
 
الرئيسيةالبوابةأحدث الصورالتسجيلدخول

 

 طريقة عمل الكبدة البلدى والاسكندرانى وانت قاعد فى البيت

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
mohamed karam




المساهمات : 29
تاريخ التسجيل : 13/05/2008

طريقة عمل الكبدة البلدى والاسكندرانى وانت قاعد فى البيت Empty
مُساهمةموضوع: طريقة عمل الكبدة البلدى والاسكندرانى وانت قاعد فى البيت   طريقة عمل الكبدة البلدى والاسكندرانى وانت قاعد فى البيت Icon_minitimeالأحد أبريل 12, 2009 5:27 am

الطريقة سهله جدا .. أولا الكبدة البلدى .. يعنى الكبدة امو بصل
المقادير
كبدة مقطعه قطع متوسطه وليست كبيرة + بصل مفرى+فلفل رومى اخضر مقطع شرائج قصيرة+ ربع طمطمايه متخرط +فلفل اسود +بهارات لحمه + ملح + شويةكمون صغيرين + شعرة خل+فص توم
الطريقه ...*****
هنجيب طاسه وفيها زيت مقدوح ونضع فيها البصل المفرى حتى يصفر لونه ويبقى شكله دهبى بعد كدة نحط عليه الكبدة ونقعد نقلب لحد ملون الكبدة يتغير الى اللون الرصاصى بعد كدة نضغ بقية المقادير عليها ونقعد نقلب لحد متستوى .. وقت التسوية حوالى 10دقائق فقط.
*****************************************************************************************
الكبدة الاسكندرانى ... يعنى الكبدة الى بثوم وليس ببصل
هى هى نفس الطريه الى فاتت بس بنغير البصل المفرى بثوم مفرى
****************************************************************************************
الطحينه الخاصة بالكبدة**
نجيب طحينه بيضاء ونحط عليها شوية ميه بتغلى ونقلب ونحط عليها ملح وخل وفلفل ابيض او فلفل اسود ونقلب ونص فص ثوم بس والى مش عايز ثوم هو حر
*******************************************************************************

ملحوظه : الى عايز يحط شطه يحط زى مهو عايز انا مالى مش هو الى بيتحرق..
********************************************************************
بس كدة وتحمر العيش على النار وعيش يا ملك ..
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
طريقة عمل الكبدة البلدى والاسكندرانى وانت قاعد فى البيت
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتدى رجال الأعمال  :: الفئة الأولى :: ::: وزارة الترفيه :::-
انتقل الى: